[autentificare]
Calculator consum
Gaseste comanda mea
Contul meu
Apa minerala naturala plata adusa din varful Muntilor Bucegi

Pe versantul estic al muntilor Bucegi, in rezervatia naturala ORZA, la 1300 m altitudine, se gaseste una din cele mai mari surse naturale de apa minerala naturala necarbogazoasa din lume. Sursa este cunoscuta de peste 2000 de ani sub denumirea de "Sapte Izvoare" si se presupune ca aici era o zona initiatica a dacilor, in apropierea Muntelui Sfant Kogaion. Scrierile vechi spun ca de aici a baut apa insusi Zamolxe, zeul dacilor, inainte de a deveni nemuritor. Apa izvoraste dintr-o grota unde se afla un imens lac subteran, debitul fiind de aproximativ 400 l pe secunda. Aceste izvoare nu au secat niciodata.

7 Izvoare este o apa minerala naturala necarbogazoasa (plata), oligominerala cu continut de calciu, magneziu, sodiu, in proportii benefice organismului uman.

Sulfati (SO42-) mg/l - 13,99
pH 20°C - 7,72
Dioxid de carbon (CO2) mg/l - 115,00
Cloruri (Cl -) mg/l - 1,76
Calciu (Ca 2+) mg/l - 41,89
Magneziu (Mg 2+) mg/l - 7,19
Sodiu (Na +) mg/l - 0,99

Izvorul este situat la 1300 m altitudine, intr-o arie terestra si acvatica nemodificata, care retine caracterul si influenta naturala, nepoluata, fara o habitare permanenta sau semnificativa, protejata si gestionata pentru pastrarea conditiilor naturale. Izvorata din adancul muntilor Bucegi, "Sapte Izvoare" este o apa minerala pura, netratata, obtinuta prin captarea unor izvoare naturale in conditii in care sa-i asigure stabilitatea indiferent de conditiile climaterice de la suprafata.

Istorie si legenda
Preotii daci cunosteau puterea celor "sapte izvoare" de pe Valea Ialomitei, cu calitati terapeutice si energizante si le foloseau cu succes, fapt care le-a adus renumele de cei mai mari vindecatori din vechime. Aceste 7 izvoare au fost considerate multa vreme "ivoare ale nemuririi". Ei cunosteau mai multe surse de apa energizanta si cu rol terapeutic, asezandu-si sanctuarele langa izvoare ale nemuririi, pentru ca actul principal al initierii in preotia lui Zalmoxe era consumarea de "apa vie".

Studiile asupra apei de la "Sapte Izvoare", incepute in 1923, au fost reluate de Hidrotehnica, in martie 1981 si au confirmat puritatea apei. In perioada comunista a fost restrictionat accesul in zona "izvorului nemuririi" iar apa era consumata numai de familia Ceausescu.

Dupa revolutia din 1989 cercetarile au fost reluate, iar testele au demonstrat ca apa de la Sapte Izvoare este una dintre cele mai curate surse de apa plata din lume. Izvoraste dintr-o grota unde se afla un imens lac subteran si are un debit de aproximativ 400 de litri pe secunda. Bioenergeticienii care s-au perindat pe acolo au semnalat ca energiile pozitive sunt extrem de puternice, ele manifestandu-se ciclic, cu cresteri si scaderi in intensitate.

7 izvoare - eaqua.ro In prezent apa 7 Izvoare este imbuteliata la Moroieni, la 30 km de Tragoviste si la 10 km de sursa (suficient de aproape incat apa sa nu sufere modificari calitative in timpul transportului de la sursa la locul de imbuteliere). 7 izvoare este produsul vandut si distribuit prin magazinul online eaqua.ro de catre compania Vending Selection.

Copyright © 2007 - 2011 eaqua.ro